Geen regen, wel een lintje

(Tevens gepubliceerd in Intruder Magazine, jaargang 18 – nummer 3 – 2009)

img592240091Zondag 24 mei 2009 was het weer zover, een provincietoertocht met de Intruder Owners Club Holland. Eindelijk weer eens een weekendje vrij, en nog met prachtig weer ook! Deze keer ging de tocht naar (en door) het zonnige zuiden, Noord-Brabant welteverstaan. Ondanks het slechte weer in Friesland een paar weken geleden, liet mijn eega zich wederom overhalen om op de buddy plaats te nemen. En dat heeft ze geweten!!

’s Morgens om 07:45 uur startte de motor gelukkig in één keer. Laatst liet Lucy mij nog in de steek door tot op heden volstrekt onbekende reden. (Vandaag bedacht dat ik mijn motor Lucy ga noemen, een verbastering van de modelnaam. De rest van de club noemt hun fiets steevast Trudy, dus die naam was al verkeken).

Om 08:00 uur reden we al met een klein clubje richting het verzamelpunt voor de Noord-Hollanders. Met Golden Earring op de mp3 was het vanaf dat moment al puur genieten. Na een korte pauze op het verzamelpunt nabij Utrecht reden we in een rustig gangetje door naar Best, waar we de overige clubleden van de andere provincies ontmoetten. Uitstekend verzorgd met een worstenbroodje en een kopje koffie in zalencentrum ’t Prinsenhof, waar provinciehoofd Hans Koopmans later op de dag een receptie zou houden.

Al snel bleek er een ruime opkomst te zijn, uiteindelijk iets van 170 motoren. De meesten net als de mijne pas opgepoetst. Tegen een uurtje of 11 begonnen we met de tocht. Blauwe hemel met wat fotogenieke vlaswolkjes, graadje of 25 tot 30, windstil, mijn lieffie bij me… Idealere omstandigheden kan ik mij bijna niet voorstellen!

Op de helft van de route, nabij de Belgische grens, genoten we van een ijsje. Daarna snel door naar het lunchpunt. Daar was het eigenlijk al te warm om met een leren broek te blijven lopen, maar op een enkeling na lieten we allemaal onze kleding aan.

img592241974

Vervolgens via wat afgelegen weggetjes met een enorme omweg terug naar het Prinsenhof. Daar mochten we er getuige van zijn dat Hans Koopmans, PH Noord-Brabant, een koninklijk lintje kreeg opgespeld. Hij had dit verdiend na zo’n 40 jaar iets van 20 verschillende vrijwilligersfuncties vol te houden. Waar hij de tijd vandaan haalt mag Joost weten, maar het klonk in elk geval alsof hij het verdiend had.

De PH’s van de andere provincies konden niet achterblijven bij de Koningin, dus ook zij hadden wat presentjes meegenomen. Van elke provincie een aantal authentieke streekproducten. En natuurlijk kreeg Hans namens de club 170 liter symbolische benzine (1,35 euro bijdrage per aanwezig lid).

img592245722

Intussen werd het aardig laat, dus de voorgenomen spaghetti thuis werd een happie met onze matties langs de snelweg. Ruim na etenstijd kwamen we moe maar voldaan weer thuis. Mijn lieffie is er weer eens achter gekomen dat een stuitje hebben niet altijd even functioneel is, maar dat zal wel weer over zijn voordat we naar Ierland vertrekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s