IOCH Texelweekend 2009, daar had je bij moeten zijn!

(Tevens gepubliceerd in Intruder Magazine, jaargang 18 – nummer 4 – 2009)

img724401936Windkracht 8 en 90% kans op regen, dat was de voorspelling voor vrijdagnacht 4 september 2009. Dat leek ons (mijn vrouw en ik) geen gezond moment om onze pas aangeschafte tent op Texel uit te proberen. Dat wij niet de enigen waren met een alternatief bleek op zaterdag, toen wij ons aan het eind van de middag bij de rest van de clubleden op Texel vervoegden die al wel op vrijdag heen waren gegaan. Twee leden hadden inmiddels gekozen voor een hotelletje in de buurt en een groot deel van de verwachte I.O.C.H.-leden had de afgelopen dagen al te kennen gegeven om welke reden dan ook toch maar niet te komen.

Met zijn negenen (waarvan zes geen familie of anderszins gelieerd aan de organisatrice) bleven wij uiteindelijk over. Gelukkig net genoeg om ons te helpen met het opzetten van de tent, waarbij een aantal geleende extra stevige haringen goed van pas kwam. Met vereende krachten stond de tent binnen een minuutje of 30. Daarna snel aan de Texelse Skuumkoppe gegaan, die verbazingwekkend goed smaakte. Daar kunnen de Belgen nog wat van leren! Eén en ander werd aangevuld met saté en lauwe patat, maar ach.. het vulde de maag.

img724402662

’s Avonds hebben we met zijn allen De Koog onveilig gemaakt. Het centrum is bijna geheel ingericht als horecagebied, met uitzondering van een prachtig ouderwets kerkje uit 1415 en een naastgelegen pandje. Wij vermaakten ons opperbest in café De Kuip (aanrader!), waar ook de Skuumkoppen rijkelijk vloeiden. Vlak voor middernacht doken we onze slaapzak in. Gedurende de nacht werd ik tig keren wakker van de wind en met regen gevulde windvlagen. Wat een ramp, dat kamperen. Daar moet ik echt weer even aan wennen. Het uitstekende ontbijt maakte de abominabele slechte nachtrust weer goed. En het mooiste moest nog komen, want de twee clubleden die in het hotel hadden overnacht bleken alle mooie weggetjes van Texel te kennen.

Nadat we de vuurtoren, de Slufter, een plaatselijke strandjutter en nog meer authentieke Texelse bezienswaardigheden hadden gezien, reden we weer richting de veerboot. Daar kwamen we rond 16:00 uur (een paar seconden voor vertrek) aan, gelukkig nog net op tijd. Scheelt toch weer een uur wachten op de volgende boot…! Moe maar voldaan arriveerden we tegen etenstijd thuis. Volgend jaar hoop ik er weer bij te zijn, maar het mag van mij dan wel iets zonniger en windstiller zijn. En natuurlijk reken ik dan op minimaal 30 clubleden in tentjes!

img725931398

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s