Twitter-foto in groot formaat downloaden (#HowTo)

Er was een tijd dat foto’s delen via Twitter alleen kon met diensten van derden. Zelf gebruikte ik merkvast altijd TwitPic. De iPhonegebruikers in mijn omgeving maakten meer gebruik van Moby Picture. Veel anderen gebruikten weer Yfrog. Op 2 juni 2011 was de eerste foto te bewonderen die Twitter had geupload via de eigen fotodienst en het duurde nog geen vijf maanden totdat Twitters eigen fotodienst meer gebruikt werd dan andere diensten. Inmiddels zie ik nauwelijks nog links naar fotodiensten van derden, uitgezonderd hier en daar een Twitpiclink en natuurlijk afbeeldingen die via de Instagram-app zijn geplaatst.

Photo_Studio

Inmiddels is Twitter een veel visueler medium dan in de beginjaren. Bij sommige plaatjes die worden gedeeld bestaat weleens de behoefte om de afbeelding die wordt getoond in een iets groter formaat te zien dan via app of via Twitter.com (in principe) kan. Die mogelijkheid is er!

Voor dit blog heb ik een plaatje geupload die volgens Google rechtenvrij is. Die heb ik vervolgens met de browser geupload:

Wanneer je op de foto klikt in deze tweet krijg je de tweet inclusief foto in een apart venstertje te zien:

uitvergroot1

De originele afmeting van de afbeelding is echter 2789×1980 pixels. Dat is dit bij lange na nog niet. De eerste stap om de foto in groter formaat te zien te krijgen is met de rechter muisknop klikken op de afbeelding en te kiezen voor openen in een nieuw tabblad:

rechtermuisknopVervolgens zie je de foto in groter formaat en als je even goed kijkt naar je adresbalk zie je de naam van de afbeelding met daarachter “:large” staan:

large

Misschien ben je al tevreden, maar we kunnen nóg een stapje verder. Wijzig in je adresbalk “:large” maar eens in “:orig” en laat je verrassen! Mogelijk zie je (afhankelijk van je browser) geen verschil. Klik dan maar eens op de foto om hem in origineel formaat te zien. Deze kun je, eveneens met de rechter muisknop, vervolgens natuurlijk ook opslaan:

origineel

Overigens is ook deze foto niet net zo groot als het origineel, maar met de afmetingen van 2048×1453 komt het aardig in de buurt!

© Rick de Haan

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s